Competiții

Pagina oficială a competițiilor din 2017, organizate de Clubul Bike for All.

MMM

Te rugăm să citești cu atenție toate detaliile înainte de a te înscrie în această competiție.

Data: 02.07.2017
Inscrie-te aici!

MONEASA MOUNTAINBIKE MARATON 2017

MONEASA MOUNTAINBIKE MARATON 2017, ajuns la editia VI-a, este un concurs de mountainbike tip maraton (XCM) care are loc în statiunea turistică Moneasa din judeţul Arad, fiind deschis tuturor bicicliştilor amatori, începători, sau avansaţi precum şi celor profesionişti.

PROGRAMUL OFICIAL AL EVENIMENTULUI “MONEASA MOUNTAINBIKE MARATON 2017”

VINERI, 31.06.2017:

16:00 – 19:00   Înscrieri, ridicări pachete START

SÂMBĂTĂ, 01.07.2017:

09:00 – 20:00   Acces liber recunoaştere traseu

16:00 – 19:00   Înscrieri, ridicări pachete START

DUMINICĂ, 02.07.2017:

07:00 – 09:00   Ridicări pachete START

10:00   START traseul MARATON

10:20   START traseul RACE

15:00   Festivitate de premiere.

 

 

Acest regulament este regulamentul oficial al evenimentului sportiv MONEASA MOUNTAINBIKE MARATON 2017, ce va avea loc în data de 02.07.2017, în localitatea Moneasa, judeţul Arad.
Organizatorul acestui eveniment este ASOCIAŢIA CLUB SPORTIV BIKE FOR ALL, în colaborare cu CONSILIUL JUDEŢEAN ARAD şi CENTRUL CULTURAL JUDEŢEAN ARAD.

În această competiţie sunt admise biciclete de tip mountain-bike. Înscrierea participanţilor se poate face prin înregistrare online sau prin înregistrare la faţa locului.
Prin semnarea formularului de înscriere sau bifarea căsuţei corespunzătoare în timpul înregistrării online, fiecare participant:
– Declară că acceptă şi înţelege termenii şi condiţiile de participare la MONEASA MOUNTAINBIKE MARATON 2017 precum şi regulamentul competiţional
– Îşi dă acordul ca imaginea sa sau alte date publice precum rezultatele obţinute, clasamentele, să fie folosite în materialele de promovare a evenimentului, sub forma de fotografii, afişe, filme, interviuri etc. in mod gratuit şi necenzurat;
Organizatorul îşi rezervă dreptul de a refuza înregistrarea şi participarea în cursă a unui concurent, din motive obiective.

REGULI SPECIFICE

Participarea la MONEASA MOUNTAINBIKE MARATON 2017 se face pe proprie răspundere, în deplină cunoştinţă a aptitudinii de a participa la eveniment, a stării de sănătate fizică şi mentală, precum şi a stării tehnice a echipamentului fiecărui participant.
Fiecare participant este responsabil pentru propria securitate şi siguranţă. Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii şi personalul care participă la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de rănire, deces sau pagube de orice natură care pot surveni în timpul sau ca urmare a desfăşurării evenimentului.
Fiecare participant, indiferent de modul de înscriere, trebuie să semneze la preluarea numărului de concurs, o declaraţie de responsabilitate, prin care îşi asumă riscurile ce pot rezulta din participarea la MONEASA MOUNTAINBIKE MARATON 2017. Este recomandat ca participanţii să dispună de asigurare în caz de accidente valabilă pentru competiţii sportive.

Purtarea unei căşti de protecţie este obligatorie pe toată durata desfăşurării concursului. Refuzul purtării unei căşti de protecţie pe durata competiţiei atrage descalificarea atât în timpul competiţiei cît şi după eveniment, luând în considerare declaraţia comisarilor de traseu şi a voluntarilor pozele sau materialele video filmate în timpul evenimentului.

Participanţii au obligaţia de a asculta şi de a respecta indicaţiile/instrucţiunile organizatorului şi a personalului de concurs.

Preluarea numărului de concurs şi a pachetului de înscriere se face la faţa locului, înaintea desfăşurării concursului în intervalul orar prevăzut de către organizator. Pachetul de înscriere nu poate fi expediat prin poştă în avans.
Organizatorul poate interzice luarea startului sau continuarea cursei pentru orice participant, dacă acesta se prezintă în stare de ebrietate, este sub efectul substanţelor halucinogene sau este în stare de slăbiciune, epuizare fizică sau psihică.
Sportivii juniori legitimaţi la un club de ciclism, vor putea participa la MONEASA MOUNTAINBIKE MARATON traseul scurt, dacă sunt insoţiţi de un reprezentant din partea clubului la care sunt legitimate sau tutorele legal. În cazul în care nu este legitimat la un club de ciclism, minorul are nevoie de acordul scris al părinţilor pentru a putea participa la cursă.

RECUNOAŞTERE

Traseul va fi marcat în ziua de 30.06.2017. Este permisă realizarea de ture de recunoastere a traseului în ziua precedentă a competiţiei.

BRIEFING

Şedinţa tehnică va fi ţinută pentru toţi participanţii în data de 01.07.2017 şi în ziua startului. În cursul şedinţei tehnice participanţii vor fi informaţi asupra traseului, porţiunilor periculoase, eventualelor modificări, precum şi a regulilor de comportament pe care participanţii sunt obligaţi să le respecte. Şedinţa tehnică va fi ţinută de directorul de concurs şi iar prezenta participanţilor este recomandată.

CRONOMETRAREA

Cronometrarea se face la secundă, cu ajutorul unui sistem electronic bazat pe chip-uri. Fiecare participant va purta un chip personalizat, acesta nu este transmisibil. Este responsabilitatea participanţilor de a monta corect numarul de concurs (care conţine şi cipul de cronometrare) în poziţia indicată în instrucţiuni.
Preluarea numărului de concurs şi a pachetului de înscriere se face personal, pe baza unui act de identitate în locul şi orele stabilite de organizator, conform informaţiilor publicate pe site.
Numărul de concurs trebuie montat pe ghidon şi trebuie să fie vizibil din faţă pe tot timpul concursului.

STARTUL

Startul se va da la data şi ora stabilită de organizator şi anunţată pe site-ul competiţiei. Localizarea zonei de start va fi publicată pe pagina oficială.

RETRAGERE/ABANDON

Retragerea din concurs din alt motiv decât cel de accident, se poate face doar la punctele de control sau zona start/sosire. Concurentul care nu mai poate sau nu doreşte să continue concursul, are obligaţia să se deplaseze până la cel mai apropiat punct de control sau la punctul de start/sosire, unde se consemneaza retragerea sa, păstrându-şi numărul de concurs, dar fără cip de cronometrare.

În caz de pană, reparaţii, căzătură, accidentare etc. traseul de concurs trebuie eliberat cât mai repede pentru a face posibilă trecerea celorlalţi concurenţi sau a echipelor de salvare.

ECHIPAMENT OBLIGATORIU

Următoarele echipamente sunt obligatorii pentru fiecare participant care va fi prezent la start:
– cască de protecţie;
– număr de concurs care conţine cipul de cronometraj (pus la dispoziţie de către organizator)
– bicicleta în stare bună de funcţionare
– recomandăm utilizarea recipientelor pentru păstrarea lichidelor pe traseul de concurs între punctele de alimentare.
Refuzul purtării unei căşti de protecţie pe durata competiţiei atrage descalificarea atât în timpul competiţiei cît şi după eveniment, luănd în considerare declaraţia comisarilor de traseu şi a voluntarilor pozele sau materialele video filmate în timpul evenimentului.

PENALIZĂRI/DESCALIFICĂRI

Este strict interzisă aruncarea deşeurilor de orice fel, inclusiv bidoane, flacoane, tuburi gel, ambalaje în orice loc de pe traseu în afara celor amenajate sau la punctele de control, cei care nu respectă această regulă vor fi descalificaţi.
Lipsa/neutilizarea echipamentului obligatoriu, atrage descalificarea concurentului.
Abaterea de pe traseul stabilit in vederea scurtării/uşurării traseului, determină descalificarea concurentului.
Lipsa de respect pentru ceilalţi concurenţi şi spectatori, determină descalificarea concurentului.
Utilizarea unui alt mijloc de transport în timpul cursei, în afara bicicletei, determină descalificarea concurentului.
Limbajul vulgar şi comportamentul nesportiv, determină descalificarea concurentului.
Dopingul determină descalificarea concurentului.
Nerespectarea indicatiilor personalului organizator atrage descalificarea concurentului.
Folosirea de catre concurenti a sistemelor radio sau alte comunicatii electronice sunt strict interzise (Ex: iPod, walk-man, mp3 player etc.).

RECLAMAŢII/CONTESTAŢII

Reclamaţiile şi contestaţiile se depun în scris comitetului de concurs, în decurs de 15 min. de la finish-ul oficial.

MODIFICĂRI

Organizatorul poate modifica oricând traseul sau poate anula/opri competiţia dacă aceasta nu se poate desfăşura în condiţii de siguranţă.
Toate deciziile vor fi luate de comitetul de concurs sau de directorul de concurs.
Organizatorul îşi rezervă dreptul de a aduce modificări asupra informaţiilor afişate pe site, a regulamentului sau a programului, etc. Aceste modificări vor fi aduse la cunoştinţa participanţilor cu minim 2 zile înaintea concursului, sau cel târziu la preluarea numerelor de concurs.

RECOMANDĂRI

Bidon sau bidoane cu apă (de preferat să fie pus la îndemănă în suportul/suporții de la bicicletă);
Ochelari (pentru protecția împotriva insectelor, crengilor, noroiului și prafului);
Pompă, cameră de schimb, petice pentru pană și leviere;
Telefon mobil protejat de umezeală păstrat într-o husă/pungă;

Echipa de organizare işi rezervă dreptul de schimbare în detaliu a regulilor şi modul de desfăşurare a competiţiei, inclusiv in data de 02.07.2017. Aceste schimbări vor fi publicate atât pe pagina oficială de internet moneasamountainbike.ro cât şi pe panourile de informaţii din zona de start/sosire.
VĂ DORIM SPOR LA PEDALAT ! Echipa MMM 2017.

Înscrierile încep în data de 12.05.2017 şi se incheie în 28.06.2017.
Înscrierea se face completând formularul de pe site-ul moneasamountainbike.ro.

Taxa de înscriere este de de 50 lei pentru traseul RACE şi 60 lei pentru traseul MARATON.

Se mai pot face înscrieri şi la faţa locului, în zilele de vineri, 30.06.2017 şi sâmbătă 01.07.2017 între orele 17:00 – 19:00, în limita locurilor disponibile, taxa este de 70 lei

După completarea formularului, concurenţii au 7 zile la dispoziţie să facă plata în contul:
Asociaţia Club Sportiv “Bike For All”
Raiffeisen Bank
Cod fiscal: 30037087
Cont bancar (IBAN): RO11 RZBR 0000 0600 1450 2277
cu menţiunea ” Moneasa Mountainbike Maraton 2017 şi numele participantului ” .

Plata se mai poate efectua cash în magazinul Century Bike.
Adresă: Splaiul General Gheorghe Magheru 331, Arad 310329
Telefon: 0723 611 116

în cazul în care plata nu este efectuată în timpul specificat, concurentul este eliminat din lista de participanţi.

Pachetul de inscriere contine număr de concurs, (chip) cronometraj electronic, tricou personalizat, materiale promoţionale.

În cazul în care organizatorii decid anularea competiţiei din cauza condiţiilor meteo nefavorabile ce pot pune în pericol integritatea concurenţilor, taxa de înscriere nu se va restitui.

Numărul de locuri este limitat la 250 de concurenţi!

ATENŢIE!!!! ÎN DATA DE 02.07.2017 NU SE FAC ÎNSCRIERI!

În caz de neprezentare la start, abandon, retragere din orice motiv, taxa de participare nu se returnează, nu este transmisibilă şi nu este valabilă la un concurs ulterior.

În cazul anulării competiţiei în caz de forţă majoră sau din motive care nu depind de organizator, taxa de participare nu se returnează. Organizatorul nu va suporta în nici un fel costurile adiacente (transport, cazare, masă, etc.) ale participanţilor.

Lista concurenti inscrisi

Traseul cuprinde zone care să pună în evidenţă aspectele tehnice ale mountain bikingului şi curpinde porţiuni înguste şi expuse, pietre, rampe, treceri peste apă, urcuşuri şi coborâşuri abrupte. În general, traseele de acest tip nu sunt potrivite pentru începători sau ciclişti neantrenaţi.

Cursa va fi marcată cu semne specifice şi bandă semnalizatoare pentru direcţionare. Devierea de la trasee (chiar şi neintenţionată) va atrage după sine descalificarea automată.

Concurenţii nu au voie sa facă modificări ale traseului în timpul evenimentului. Organizatorii îşi rezervă dreptul de a face modificări neanunţate prealabil în cazul unor situaţii de urgenţă ca de exemplu: condiţii meteo nefavorabile sau pentru a garanta siguranţa concurenţilor în timpul cursei.
Puncte de alimentare vor fi pentru traseul RACE la km 10,5 şi km 20, iar pentru traseul MARATON la km 10,5 km 20, km 36 şi km 51.

Organizatorii vor asigura prezenţa unui deschizator şi a unui închizător care să se asigure ca traseul şi concurenţii sunt în siguranţă.

Limita de timp pentru traseul RACE este de 6 ore, iar pentru traseul MARATON de 7 ore, cu timp intermediar 4 ore 30 min la km. 41, iar 6 ore la km. 51 !!! Celor care nu ajung in timp la aceste puncte de control, li se retrage numarul de concurs si sunt indrumati catre zona Start-Finish.

Hărțile GPSies ale traseelor:

Moneasa Mountainbike Maraton 2017 – Traseu RACE

Moneasa Mountainbike Maraton 2017 – Traseu MARATON

Traseul RACE

14-17 ani Masculin
14-17 ani Feminin
18-29 Masculin
18-29 Feminin
30-39 Masculin
30-39 Feminin
40-49 Masculin
40-49 Feminin
50+ Masculin
50+ Feminin

Traseul MARATON
18-29 Masculin
30-39 Masculin
40-49 Masculin
50+ Masculin
OPEN Feminin
ELITE Masculin
ELITE Feminin

Pentru a valida categoria și a constitui podiu, este nevoie de minim 5 înscriși per categorie și 3 finisheri. În caz contrar, categoriile se vor comasa cu o treaptă de vârstă în jos.

Pentru minori este necesar acordul scris al părinţilor pentru a putea participa la cursă.

Se fac clasamente pentru categoriile de mai sus şi un clasament general în baza timpului.

Se premiază primii trei clasaţi din fiecare categorie.

Clasamentul final va include timpul realizat pe traseul respectiv de către participanţii la fiecare categorie. Timpul cel mai mic este declarat timpul căştigător.
Se vor premia prímele 3 locuri la fiecare categorie. Premiile constă în obiecte specifice de ciclism.

MTR

Te rugăm să citești cu atenție toate detaliile înainte de a te înscrie în această competiție.

Data: 13.08.2017
Inscrie-te aici!

Moneasa Trail Running 2017

Moneasa Trail Running este o competitie sportivă de alergare montană, aflată la a II-a ediţie, ce se desfăşoară în aer liber, traseul fiind pe poteci şi drumuri forestiere în zona localităţii Moneasa şi împrejurimi. Acest eveniment vă pune la dispoziţie trei trasee, de dificultate diferită, având distanţe între 8 şi 21km.

PROGRAMUL OFICIAL AL EVENIMENTULUI “MONEASA TRAIL RUNNING 2017”

VINERI, 11.08.2017:

16:00 – 19:00   Înscrieri, ridicări pachete START

SÂMBĂTĂ, 12.08.2017:

09:00 – 20:00   Acces liber recunoaştere traseu

16:00 – 19:00   Înscrieri, ridicări pachete START

DUMINICĂ, 13.08.2017:

07:00 – 09:00   Ridicări pachete START

10:00   START traseul C

10:20 Start traseul B

10:40 Start traseul A

15:30   Festivitate de premiere.

Alergările prin pădure presupun mai multe elemente care trebuie luate în considerare astfel încât să evitaţi evenimentele neplăcute şi să vă puteţi bucura cât mai mult de eveniment. Respectarea prevederilor de siguranţă reprezintă un gest simplu şi necesar.

Daţi întotdeauna dovadă de prudenţă, traseul este unul virajat, iar alergarea prin pădure presupune evitarea denivelărilor, crengilor, cioturilor, şi în general a elementelor specifice unui teren accidentat. Organizatorul nu îşi asumă nici o responsabilitate în cazul unei accidentări, invaliditate, vătămare corporala gravă sau chiar deces. Organizatorul nu îşi asumă nici o responsabilitate pentru pierderi sau pagube materiale, expunere la circumstante extreme: boală, contact/coliziune cu alţi participanţi, spectator, voluntari, condiţii meteorologice nefavorabile, accidentări provocate de condiţiile alergării în pădure. Nu vă învinuiţi dacă daţi dovadă de o prudenţă care poate părea excesivă. Urmaţi-vă instinctul şi nu ezitaţi să faceţi apel la echipele de prim ajutor în caz că vă simţiţi rău sau aveti o stare de leşin sau sa sunaţi la numerele de urgenţă tipărite pe numărul de concurs în cazul în care observaţi o persoană care are nevoie de ajutor.

In cazul in care observati un incident sau o persoana care are nevoie de ajutor anuntati acest lucru imediat la unul din numerele de urgenta tiparite pe numarul de concurs, si anuntati cel mai apropiat voluntar de traseu, invers directiei de alergare daca estimati ca e la mai putin de 3 minute de alergat, sau in directia de alergare. Anutarea voluntarului este extrem de importanta pentru a identifica zona din traseu unde are loc incidentul!

Aprecierea corectă a limitelor, cât mai exact posibil, este imperativă pentru a vă gestiona efortul şi a evita să vă asumaţi riscuri. Dacă acest lucru este posibil, rămâneţi în apropierea celorlalţi alergători. Păstraţi-vă simţurile ascuţite, fiți cat mai lucizi. Asiguraţi-vă ca aveti echipamentul potrivit pentru vremea şi temperatura din timpul evenimentului. Gândiţi-vă la necesarul de alimente şi la maniera în care vă veţi administra alimentaţia în timpul cursei.

Informaţi-vă dinainte asupra caracteristicilor traseului şi poziţionarea exactă a punctelor cu rezerve alimentare şi a celor de prim ajutor. Ţineti cont că datorită terenului accidentat şi a potecilor înguste, intervenţia auto este îngreunată, iar în unele locuri imposibilă.
Urmaţi întotdeauna marcajul indicat de organizatori. Vă recomandăm să aveţi telefonul mobil pe tot parcursul alergării.

RECUNOAŞTERE

Traseul va fi marcat în ziua de 12.08.2017. Este permisă realizarea de ture de recunoaştere a traseului în ziua precedentă a competiţiei.

BRIEFING

Şedinţa tehnică va fi ţinută pentru toţi participanţii în data de 12.08.2017 şi în ziua startului. În cursul şedinţei tehnice participanţii vor fi informaţi asupra traseului, porţiunilor periculoase, eventualelor modificări, precum şi a regulilor de comportament pe care participanţii sunt obligaţi să le respecte. Şedinţa tehnică va fi ţinută de directorul de concurs şi iar prezenta participanţilor este recomandată.

CRONOMETRAREA

Cronometrarea se face la secundă, cu ajutorul unui sistem electronic bazat pe chip-uri. Fiecare participant va purta un chip personalizat, acesta nu este transmisibil. Este responsabilitatea participanţilor de a monta corect numarul de concurs (care conţine şi cipul de cronometrare) în poziţia indicată în instrucţiuni.
Preluarea numărului de concurs şi a pachetului de înscriere se face personal, pe baza unui act de identitate în locul şi orele stabilite de organizator, conform informaţiilor publicate pe site.
Numărul de concurs trebuie montat pe tricou şi trebuie să fie vizibil din faţă pe tot timpul concursului.

STARTUL

Startul se va da la data şi ora stabilită de organizator şi anunţată pe site-ul competiţiei. Localizarea zonei de start va fi publicată pe pagina oficială.

RETRAGERE/ABANDON

Retragerea din concurs din alt motiv decât cel de accident, se poate face doar la punctele de control sau zona start/sosire. Concurentul care nu mai poate sau nu doreşte să continue concursul, are obligaţia să se deplaseze până la cel mai apropiat punct de control sau la punctul de start/sosire, unde se consemneaza retragerea sa, păstrându-şi numărul de concurs, dar fără chip de cronometrare.

ECHIPAMENT RECOMANDAT

Bluză de alergare cu mânecă scurtă/lungă
Jachetă alergare rezistentă la vânt şi impermeabilă
Pantaloni scurţi/lungi de alergare
Bandană
Borsetă/centură de hidratare
Telefon mobil funcţional
Pantofi sport cu talpă aderentă, tip trail
În funcţie de condiţiile meteo de la start, anumite lucruri din echipamentul recomandat pot deveni obligatorii.

PENALIZĂRI/DESCALIFICĂRI

Organizatorii cursei îşi rezervă dreptul de a descalifica participanţi şi de a aplica penalizări între 5 si 60 minute dacă una sau mai multe din următoarele reguli sunt încălcate:
• neluarea în seamă a indicaţiilor organizatorilor şi personalului autorizat
• aruncarea de gunoaie pe lungimea traseului
• comportamentul anti-sportiv faţă de alţi participanţi
• dopaj
• scurtarea intenţionată a traseului
• pierderea numărului de concurs
• ratarea unui post de control.

RECLAMAŢII/CONTESTAŢII

Reclamaţiile şi contestaţiile se depun în scris comitetului de concurs, în decurs de 15 min. de la finish-ul oficial.

MODIFICĂRI

Organizatorul poate modifica oricând traseul sau poate anula/opri competiţia dacă aceasta nu se poate desfăşura în condiţii de siguranţă.
Toate deciziile vor fi luate de comitetul de concurs sau de directorul de concurs.
Organizatorul îşi rezervă dreptul de a aduce modificări asupra informaţiilor afişate pe site, a regulamentului sau a programului, etc. Aceste modificări vor fi aduse la cunoştinţa participanţilor cu minim 2 zile înaintea concursului, sau cel târziu în dimineața concursului.

Echipa de organizare işi rezervă dreptul de schimbare în detaliu a regulilor şi modul de desfăşurare a competiţiei, inclusiv in data de 13.08.2017. Aceste schimbări vor fi publicate atât pe pagina oficială de internet moneasamountainbike.ro cât şi pe panourile de informaţii din zona de start/sosire.

Înscrierile încep în data de 12.05.2017 şi se incheie în  11.08.2017, orele 12:00.
Înscrierea se face completând formularul de pe site-ul moneasamountainbike.ro.

Se mai pot face înscrieri şi la faţa locului, în ziua de sâmbătă 12.08.2017 între orele 17:00 – 19:00, în limita locurilor disponibile.

După completarea formularului, concurenţii au 7 zile la dispoziţie să facă plata în contul:
Asociaţia Club Sportiv “Bike For All”
Raiffeisen Bank
Cod fiscal: 30037087
Cont bancar (IBAN): RO11 RZBR 0000 0600 1450 2277
cu menţiunea “Moneasa Trail Running 2017 şi numele participantului”.

Taxa de înscriere este de de 50 lei pentru traseul A, 60 lei pentru traseul B şi 70 lei pentru traseul C.

Plata se mai poate efectua cash în magazinul Century Bike.
Adresă: Splaiul General Gheorghe Magheru 331, Arad 310329
Telefon: 0723 611 116

Un concurent este înscris numai după realizarea plăţii.

în cazul în care plata nu este efectuată în timpul specificat, concurentul este eliminat din lista de participanţi.

În cazul în care organizatorii decid anularea competiţiei din cauza condiţiilor meteo nefavorabile ce pot pune în pericol integritatea concurenţilor, taxa de înscriere nu se va restitui.

Numărul de locuri este limitat la 200 de concurenţi!

ATENŢIE!!!! ÎN DATA DE 13.08.2017 SE FAC ÎNSCRIERI DOAR ÎN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE!

Taxă unică de participare pentru cei care se înscriu în ziua concursului este de 80 lei!

În caz de neprezentare la start, abandon, retragere din orice motiv, taxa de participare nu se returnează, nu este transmisibilă şi nu este valabilă la un concurs ulterior.

În cazul anulării competiţiei în caz de forţă majoră sau din motive care nu depind de organizator, cotizaţia de participare nu se returnează. Organizatorul nu va suporta în nici un fel costurile adiacente (transport, cazare, masă, etc.) ale participanţilor.

Pachetul de inscriere contine număr de concurs, (chip) cronometraj electronic, tricou personalizat, materiale promoţionale.

Lista concurenti inscrisi

Traseul curpinde porţiuni înguste şi expuse, pietre, rampe, treceri peste apă, urcuşuri şi coborâşuri abrupte. În general, traseele de acest tip nu sunt potrivite pentru sportivi începători sau neantrenaţi.
Cursa va fi marcată cu semne specifice şi bandă semnalizatoare pentru direcţionare. Devierea de la trasee (chiar şi neintenţionată) va atrage după sine descalificarea automată.

Concurenţii nu au voie sa facă modificări ale traseului în timpul evenimentului. Organizatorii îşi rezervă dreptul de a face modificări neanunţate prealabil în cazul unor situaţii de urgenţă ca de exemplu: condiţii meteo nefavorabile sau pentru a garanta siguranţa concurenţilor în timpul cursei.

Puncte de alimentare şi hidratare vor fi pentru traseul A la km 3,5 şi km 4,5, la traseul B la km 3,5 km 4,5 şi km 8, iar pentru traseul C la km 3,5 km 4,5 km 10 km 15 şi km 17.

Organizatorii vor asigura prezenţa unui deschizator şi a unui închizător care să se asigure ca traseul şi concurenţii sunt în siguranţă.

Hărțile GPSies ale traselor:

Moneasa Trail Running 2017 – Traseul A

Moneasa Trail Running 2017 – Traseul B

Moneasa Trail Running 2017 – Traseul C

Traseu A

16-17 ani Masculin
16-17 ani Feminin
18-35 Masculin
18-35 Feminin
35+ Masculin
35+ Feminin

Traseu B

18-35 Masculin
18-35 Feminin
35+ Masculin
35+ Feminin

Traseu C

18-35 Masculin
18-35 Feminin
35+ Masculin
35+ Feminin

Pentru minori este necesar acordul scris al părinţilor pentru a putea participa la cursă.

Se fac clasamente pentru categoriile de mai sus şi un clasament general în baza timpului.
Se premiază primii trei clasaţi din fiecare categorie.

Clasamentul final va include timpul realizat pe traseul respectiv de către participanţii la fiecare categorie. Timpul cel mai mic este declarat timpul căştigător.

Se vor premia prímele 3 locuri la fiecare categorie. Premiile constă în obiecte specifice de sport.

MTB Ineu

Te rugăm să citești cu atenție toate detaliile înainte de a te înscrie în această competiție.

Data: 22.07.2017
Inscrie-te aici!

MOUNTAIN BIKE INEU 2017

MOUNTAIN BIKE INEU 2017 este un concurs de mountainbike aflat in prima editie a acestuia care are loc in orasul Ineu, judetul Arad.Acest eveniment este deschis tuturor biciclistilor, fie ei incepatori, avansati sau profesionisti.

PROGRAMUL EVENIMENTULUI “MOUNTAIN BIKE INEU 2017”

SAMBATA, 22.07.2017:

08:00 – 09 :45   Inscrieri, ridicari numere de concurs, verificare echipament

10:00  Start traseu ELITE (aprox. 27km)

10:15  Start traseu RACE (aprox. 9km)

10:30  Start traseu Copii & Family (aprox. 2km)

Acest regulament este regulamentul oficial al evenimentului sportiv MOUNTAIN BIKE INEU 2017, ce va avea loc în data de 22.07.2017, în orasul Ineu, Judetul Arad. Organizatorul acestui eveniment este PRIMARIA ORASULUI INEU respectiv CONSILIUL LOCAL AL ORASULUI INEU. În această competiţie sunt admise biciclete de tip mountain-bike. Înscrierea participanţilor se poate face prin înregistrare online sau prin înregistrare la faţa locului.
Prin semnarea formularului de înscriere sau bifarea căsuţei corespunzătoare în timpul înregistrării online, fiecare participant:
– Declară că acceptă şi înţelege termenii şi condiţiile de participare la MOUNTAIN BIKE INEU 2017 precum şi regulamentul competiţional
– Îşi dă acordul ca imaginea sa sau alte date publice precum rezultatele obţinute, clasamentele, să fie folosite în materialele de promovare a evenimentului, sub forma de fotografii, afişe, filme, interviuri etc. in mod gratuit şi necenzurat;
Organizatorul îşi rezervă dreptul de a refuza înregistrarea şi participarea în cursă a unui concurent, din motive obiective.

REGULI SPECIFICE

Participarea la INEU BIKE RACE 2017 se face pe proprie răspundere, în deplină cunoştinţă a aptitudinii de a participa la eveniment, a stării de sănătate fizică şi mentală, precum şi a stării tehnice a echipamentului fiecărui participant.
Fiecare participant este responsabil pentru propria securitate şi siguranţă. Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii şi personalul care participă la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de rănire, deces sau pagube de orice natură care pot surveni în timpul sau ca urmare a desfăşurării evenimentului.
Fiecare participant, indiferent de modul de înscriere, trebuie să semneze la preluarea numărului de concurs, o declaraţie de responsabilitate, prin care îşi asumă riscurile ce pot rezulta din participarea la  INEU BIKE RACE 2017. Este recomandat ca participanţii să dispună de asigurare în caz de accidente valabilă pentru competiţii sportive.

Purtarea unei căşti de protecţie este obligatorie pe toată durata desfăşurării concursului. Refuzul purtării unei căşti de protecţie pe durata competiţiei atrage descalificarea atât în timpul competiţiei cat şi după eveniment, luând în considerare declaraţia comisarilor de traseu şi a voluntarilor pozele sau materialele video filmate în timpul evenimentului.

Participanţii au obligaţia de a asculta şi de a respecta indicaţiile/instrucţiunile organizatorului şi a personalului de concurs.

Preluarea numărului de concurs se face la faţa locului, înaintea desfăşurării concursului în intervalul orar prevăzut de către organizator. Organizatorul poate interzice luarea startului sau continuarea cursei pentru orice participant, dacă acesta se prezintă în stare de ebrietate, este sub efectul substanţelor halucinogene sau este în stare de slăbiciune, epuizare fizică sau psihică.
Sportivii juniori, vor putea participa la MOUNTAIN BIKE INEU 2017 traseul scurt, dacă sunt insoţiţi de un sau tutorele legal.Minorul are nevoie de acordul scris al părinţilor pentru a putea participa la cursă.

RECUNOAŞTERE

Traseul va fi marcat în ziua de 20.07.2017. Este permisă realizarea de ture de recunoastere a traseului în ziua precedentă a competiţiei.

BRIEFING

Şedinţa tehnică va fi ţinută pentru toţi participanţii în data de 22.07.2017. În cursul şedinţei tehnice participanţii vor fi informaţi asupra traseului, porţiunilor periculoase, eventualelor modificări, precum şi a regulilor de comportament pe care participanţii sunt obligaţi să le respecte. Şedinţa tehnică va fi ţinută de directorul de concurs şi iar prezenta participanţilor este recomandată.

CRONOMETRAREA

Cronometrarea se face la secundă, cu ajutorul unui sistem electronic bazat pe chip-uri. Fiecare participant va purta un chip unic personalizat care nu este transmisibil. Este responsabilitatea participanţilor de a monta corect numarul de concurs (care conţine şi cipul de cronometrare) în poziţia indicată în instrucţiuni.
Preluarea numărului de concurs se face personal, pe baza unui act de identitate în locul şi orele stabilite de organizator, conform informaţiilor publicate pe site.
Numărul de concurs trebuie montat pe ghidon şi trebuie să fie vizibil din faţă pe tot timpul concursului.

STARTUL

Startul se va da la data şi ora stabilită de organizator şi anunţată pe site-ul competiţiei. Localizarea zonei de start va fi publicată pe pagina oficială.

RETRAGERE/ABANDON

Retragerea din concurs din alt motiv decât cel de accident, se poate face doar la punctele de control sau zona start/sosire. Concurentul care nu mai poate sau nu doreşte să continue concursul, are obligaţia să se deplaseze până la cel mai apropiat checkpoint sau la punctul de start/sosire, unde se consemneaza retragerea sa, păstrându-şi numărul de concurs, dar fără cip de cronometrare.

În caz de pană, reparaţii, căzătură, accidentare etc. traseul de concurs trebuie eliberat cât mai repede pentru a face posibilă trecerea celorlalţi concurenţi sau a echipelor de salvare.

ECHIPAMENT OBLIGATORIU

Următoarele echipamente sunt obligatorii pentru fiecare participant care va fi prezent la start:
– cască de protecţie;
– număr de concurs care conţine cipul de cronometraj (pus la dispoziţie de către organizator)
– bicicleta în stare bună de funcţionare
Refuzul purtării unei căşti de protecţie pe durata competiţiei atrage descalificarea atât în timpul competiţiei cat şi după eveniment, luănd în considerare anumiti factori precum declaratii / poze facute in timpul cursei.

PENALIZĂRI/DESCALIFICĂRI

Este strict interzisă aruncarea deşeurilor de orice fel, inclusiv bidoane, flacoane, tuburi gel, ambalaje în orice loc de pe traseu în afara celor amenajate sau la punctele de control, cei care nu respectă această regulă vor fi descalificaţi.
Lipsa/neutilizarea echipamentului obligatoriu, atrage descalificarea concurentului.
Abaterea de pe traseul stabilit in vederea scurtării/uşurării traseului, determină descalificarea concurentului.
Lipsa de respect pentru ceilalţi concurenţi şi spectatori, determină descalificarea concurentului.
Utilizarea unui alt mijloc de transport în timpul cursei, în afara bicicletei, determină descalificarea concurentului.
Limbajul vulgar şi comportamentul nesportiv, determină descalificarea concurentului.
Dopingul determină descalificarea concurentului.
Nerespectarea indicatiilor personalului organizator atrage descalificarea concurentului.
Folosirea de catre concurenti a sistemelor radio sau alte comunicatii electronice sunt strict interzise (Ex: iPod, walk-man, mp3 player etc.).

MODIFICĂRI

Organizatorul poate modifica oricând traseul sau poate anula/opri competiţia dacă aceasta nu se poate desfăşura în condiţii de siguranţă.
Toate deciziile vor fi luate de comitetul de concurs sau de directorul de concurs.
Organizatorul îşi rezervă dreptul de a aduce modificări asupra informaţiilor afişate pe site, a regulamentului sau a programului, etc. Aceste modificări vor fi aduse la cunoştinţa participanţilor cu minim 2 zile înaintea concursului, sau cel târziu la preluarea numerelor de concurs.

RECOMANDĂRI

Bidon sau bidoane cu apă (de preferat să fie pus la îndemănă în suportul/suporții de la bicicletă);
Ochelari (pentru protecția împotriva insectelor, crengilor, noroiului și prafului);
Pompă, cameră de schimb, petice pentru pană și leviere;
Telefon mobil protejat de umezeală păstrat într-o husă/pungă;

Echipa de organizare işi rezervă dreptul de schimbare în detaliu a regulilor şi modul de desfăşurare a competiţiei, inclusiv in data de 22.07.2017. Aceste schimbări vor fi publicate atât pe pagina oficială de internet a evenimentului cât şi pe panourile de informaţii din zona de start/sosire.

Va dorim spor la pedalat,

Echipa Mountain Bike Ineu 2017.

Înscrierile online încep în data de 20.06.2017 şi se incheie în 21.07.2017.
Înscrierea se face completând formularul de pe site-ul moneasamountainbike.ro.

PARTICIPAREA LA COMPETITIE ESTE GRATUITA !

Se mai pot face înscrieri şi la faţa locului, în ziua concursului (22.07.2017) inainte de start.

IMPORTANT !

În cazul anulării competiţiei în caz de forţă majoră sau din motive care nu depind de organizator, acesta nu va suporta în nici un fel costurile adiacente (transport, cazare, masă, etc.) ale participanţilor.

Informatii suplimentare : 0744 698 479

Traseul cuprinde zone care să pună în evidenţă si aspecte tehnice ale mountain bikingului şi curpinde porţiuni înguste şi expuse, pietre, rampe urcuşuri şi coborâşuri abrupte.In pare parte traseul este facut pentru a fi accesibil oricarui ciclist cu un nivel minim de antrenament.Cursa va fi marcată cu semne specifice şi bandă semnalizatoare pentru direcţionare. Devierea de la trasee (chiar şi neintenţionată) va atrage după sine descalificarea automată.

Concurenţii nu au voie sa facă modificări ale traseului în timpul evenimentului. Organizatorii îşi rezervă dreptul de a face modificări neanunţate prealabil în cazul unor situaţii de urgenţă ca de exemplu: condiţii meteo nefavorabile sau pentru a garanta siguranţa concurenţilor în timpul cursei.
Puncte de alimentare vor fi pentru traseul RACE si pentru traseul ELITE, acestea fiind aflate in diverse puncte ale traseelor.

Organizatorii vor asigura prezenţa unui deschizator şi a unui închizător care să se asigure ca traseul şi concurenţii sunt în siguranţă.

Limita de timp pentru traseul ELITE este de 3 ore, celelalte trasee neavand o limita de timp exacta din cauza distantei mici.Celor care nu ajung in timp la aceste puncte de control, li se retrage numarul de concurs si sunt indrumati catre zona Start-Finish.

Traseul Kids & Family
– 10  Masculin / Feminin

Traseul RACE
11-13 Masculin / Feminin
14-18 Masculin / Feminin
18-35 Masculin / Feminin
+35 Masculin / Feminin

Traseul ELITE
11-13 Masculin / Feminin
14-18 Masculin / Feminin
18-35 Masculin / Feminin
+35 Masculin / Feminin

Pentru minori este necesar acordul scris al părinţilor pentru a putea participa la cursă.(Formularul se poate gasi la fata locului in ziua competitiei, pe pagina de facebook a evenimentului sau la acest link.)

Se fac clasamente pentru categoriile de mai sus şi un clasament general în baza timpului.

Se premiază primii trei clasaţi din fiecare categorie.

Clasamentul final va include timpul realizat pe traseul respectiv de către participanţii la fiecare categorie. Timpul cel mai mic este declarat timpul căştigător.
Se vor premia prímele 3 locuri la fiecare categorie. Premiile constă în obiecte specifice de ciclism.

Despre noi
Urmăriți pe Facebook evenimentele organizate de Clubul Bike for All din Arad. Pe lângă competițiile de la Moneasa de mountainbike, organizăm și alte tipuri de competiții și event-uri. Pagina oficială: Moneasa Mountainbike Maraton Club Bike for All
Parteneri / Sponsori
Harta
2017 Copyright  Club Bike for All. Designed by MDESIGN